Zoals je reeds in een vorige blogpost kon lezen, waren we midden maart voor een weekend in Londen.

Op zaterdag zijn we daar door de befaamde hipsterwijk Notting Hill gaan wandelen en 1 ding viel ons direct op: hoe Instagram deze wijk heeft overgenomen. Overal groepjes (voornamelijk) vrouwen, die uitgebreide fotoshoots aan het doen zijn in de straten en zelfs tot in de voorportieken van de huizen. Inclusief kledingwissels die voor de huizen gebeuren.

De laatste maanden komen er wel meer negatieve neveneffecten van dit social media netwerk naar boven, zoals die documentaire #followme en ook deze blogpost van mijn Intracto collega Annelies.

Maar je zal bijvoorbeeld maar enkele miljoenen £ hebben neergelegd voor 1 van die huizen in deze iconische wijk (gemiddelde verkoopprijs ligt rond de 2.4 miljoen £), om nadien elke zonnige dag geconfronteerd te worden met uitgebreide fotoshoots in je voortuin/ aan je voordeur (tot met omkleedtenten toe).

Je moet trouwens niet lang zoeken om nieuwsartikels te vinden over dit fenomeen met de nodige irritatie bij de buurtbewoners: The Daily Mail, Businessinsider,…

Mijn vrouw kent me ondertussen al, dat ik op reis elke dag graag een plaatselijke krant koop om zo eens een totaal andere blik op de wereld te krijgen (zeker in deze Brexittijden was dit wel verhelderend). Toevallig stond onderstaande column in de (top) weekendkrant van de Financial Times. 😅👌

Ik ben echt benieuwd hoe dit verder gaat aflopen, want het is duidelijk dat deze trend zich natuurlijk zo verder en verder versterkt.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments