De jaarlijkse Tomorrowland ticketverkoop waarop velen achter hun laptop liggen te stressen. De stress is er hier af, daar we voor het (12de jaar?) onze tickets eenvoudig hebben kunnen bestellen.

Ik heb wel wat zaken gezien, die best handig zijn voor de komende 2 ticketverkopen:

  1. Meerdere accounts hebben is dus aangeraden door de nieuwe SSO-login (90sec voor de verkoop wordt je account gecontroleerd via cookies die geplaatst zijn). Jouw vriendin/vrouw/zus of mama wilt ook gaan dit jaar, nietwaar?
  2. Ik had 3 computers met in totaal 2 accounts (van mij en mijn vrouw) en tussen computer 2 en 3 had de SSO het door (ip check) en kreeg ik een duidelijk boodschap op het scherm. De achterliggende video werd niet geladen en toonde: “Het afspelen is gepauzeerd omdat je account wordt gebruikt op een andere locatie“. Dus je huis vol met laptops zetten en 100 browserschermen is echt niet meer nodig nu. 😅
  3.  Mijn Chrome browser ging razendsnel van de verificatie over in de wachtrij (puur geluk!) en deze was ook de eerste die binnen was, dus dat is waarschijnlijk een indicatie van je positie in de wachtrij.
  4. Opletten met betalingen via Mastercard via de KBC/Belfius app!! De KBC app geeft de authenticatie, maar je krijgt nadien toch een “order not completed” (waar Paylogic heeft laten weten dat je dan pech hebt). 🙄  Bancontact via KBC werkte wel perfect. Mastercard via Argenta werkte dan wel weer wel hoorde ik.
  5. Je ziet op een gegeven moment in de wachtrij berichten verschijnen over weekendtickets enzo die al uitverkocht waren. De snelheid waarmee je die ziet in bepaalde browsers heeft geen correlatie met je wachtrij. Op mijn Chrome browser kwam dat bericht het laatste binnen, maar die was wel het snelste binnen.
  6. Wanneer je binnen geraakt is het razendsnel handelen. je ziet in realtime tickets verdwijnen EN terug vrijgegeven worden. Go go go…

Het ziet er alvast een veel eerlijker systeem uit, waarbij niet een paar partijen met veel bots en computers een massa aan tickets kunnen opkopen voor de zwarte markt. 👏

Ahja en no stress, het is MAAR een festival. Al vraag ik me ook wel af, wie ik WE2 zondag zie bij de Shomi stage? 😉🤗

https://twitter.com/MrLKingJr/status/1221029533031239680

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lieselot
4 jaren geleden

Hoi,

Interessant artikel! Ik vraag mij af , welk uur/minuten/seconden moet je nu de pagina refreshen?

Alvast bedankt!

Groeten Lieselot

Reply to  Lieselot
4 jaren geleden

Gewoon 5-10min vooraf aanleggen en nadien wachten tot je al dan niet binnengeraakt.

Mooi randomsysteem dit jaar, dat bots eruit gaat filteren.

Ahja en gebruik best geen Mastercard. Als de betaling niet lukt heb je pech en is er geen 2de kans om te betalen.

Zoë
4 jaren geleden

Dus met meerdere computers naast elkaar ,(verschillende accounts) is dan wel aangeraden? Niet dat het inernet dan trager werkt per laptop? Bedankt voor de tips!

Zoë
Reply to  Zoë
4 jaren geleden

Internet