Ziekenfonds privacy missertje

Onbegrijpelijk in deze tijden van informatisering heb ik vandaag een dossierverwisseling mogen meemaken van mijn ziekenfonds, daar ik een brief met weigering van terugbetaling van geleverde specialistendiensten kreeg inclusief doktersbriefje, pijnstillers voorschrift, kinesist-doorverwijzing,…

Daar ik zelf dagelijks te maken krijg met privacy gevoelige loongegevens, vind ik dit zeker een zware misser. Alle documenten van de naamgenoot dragen wel degelijk zijn juiste ziekenfondsnummer, adres,…

Mijn laatste doktersbezoeken van de afgelopen 7 jaren zijn trouwens te tellen op 2 vingers: 1 gebroken bovenarm en 1 gebroken hand, dus het was nog eens nostalgisch om eens een recent doktersbriefje te zien met “mijn” naam erop.

Morgen dus maar eens het ziekenfonds opzoeken en ze daar even hun eigen misser gaan laten vinden. Ik ga eerst even doen of mijn neus bloed en vragen waarom ik niet terugbetaald ga worden, kijken hoe snel hun systeem de fout gaat vinden.

Om begrijpelijke redenen de foto’s zo wazig mogelijk gemaakt, want 1 privacy issue is al meer dan genoeg met deze documenten.
Privacy misser ziekenfonds
Privacy misser ziekenfonds

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.