Enkele weken geleden kregen we het aanbod om de vernieuwde Next kamers in de Novotel Grand Place eens te gaan bekijken afgelopen weekend. Citytrippen in eigen land? Cool!

Ik heb de afgelopen 20 jaar ongeveer de halve wereld afgereisd (India, Cuba, IJsland, Senegal, 2 roadtrips in de VS, Scandinavische surf-roadtrip, enkele keren Marokko,…). Brussel is/was daarentegen nog steeds vrijwel onbekend terrein. Buiten de kantoren van mijn Brusselse klanten en de AB, heb ik nog nooit de moeite gedaan om Brussel eens echt te leren kennen.

Le Club Accor

Novotel is onderdeel van de Accor groep (waartoe ook de gekende Franse budget hotels Ibis/Etap/F1 behoren en de high-standard hotels van Sofitel en Pulman). Le Club Accor is het spaarprogramma van de groep en via deze link kan je trouwens ineens Platinum status verkrijgen (waarmee je dan Carlson Gold of zelfs Priority platinum status kan krijgen via een statusmatch!).

Extra tip voor Club Accor leden
Installeer ook ineens de Places for Accor Clubhotels op Facebook. Elke Facebook-checkin in een Accorhotel levert je weer 50 extra punten op.

De Accor hotels kende ik tot hiertoe enkel van mijn trips naar Zuid-Frankrijk (Ibis in Orléans) of het Zwarte Woud (Ibis budget in Luxemburg), waar we dan meestal gebruik maken van een eenvoudig Ibis of Etap hotel.

Deze uitnodiging van Accor was dan ook dé kans voor ons om eens een Novotel te kunnen bezoeken en kijken hoe dit bij onze wensen past.

Novotel Grand Place

Daar de trein altijd een beetje reizen is en we allebei centrum Brussel haten met de wagen (toch zeker op een vrijdagavond) zijn we op pad gegaan met de NMBS richting Novotel. Novotel Grand Place ligt op 300m van het Centraal station en is dus hét perfect hotel voor een Brusselse citytrip.

Opvallend is trouwens hoeveel Accor hotels in centrum Brussel bij elkaar liggen. Op nog geen 20meter afstand ligt er bijvoorbeeld een hotel uit de Ibis groep. De Kamerprijs schommelde rond de 140-160€ voor deze vrijdagnacht en gezien de locatie in het midden van het centrum, is dit een normale prijs.

Het hotel zelf heeft 2 renovatie-fases achter de rug. de laatste fase heeft de kamers op de bovenste 4de en 5de verdieping naar het Next-kamertype van Novotel geupgrade met volgende nieuwigheden:

  • Bose SoundDock systeem voor Iphone/Ipod
  • Alle mogelijke tv-connecties mooi verwerkt in de muur (usb, hdmi, video, audio,…).
  • Free wifi en mogelijkheid tot ADSL (verschillende netwerkconnecties mooi in de kamer ingewerkt)
  • Nespresso koffie machine met gratis flesje water
  • Een eigen safe op de kamer (Emiel Goelen nostalgie 😉 )
  • Een zetel, die kan worden omgevormd tot additionele slaapplaats voor 2 kinderen/partycrashers
  • Enkele iMacs in de hotellobby

Perfect dus voor ons type van e-connected reizigers (we hebben dan ook ineens de Android app van Accorhotels geïnstalleerd). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk is niet alles perfect en ondervonden we ook wel wat kleine mindere puntjes: de tv kan niet gekanteld worden en vanaf het bed diende we dus onder een schuine hoek tv te kijken, tussen alle tv-posten was er één niet te vinden (wel vtm, vier,…?!?), het ontbijt-buffet van 23€/persoon vinden we zelf aan de hoge kant (lees: zelf gaan we dan wel voor 6-8€ iets buiten het hotel zoeken). Ook de vele kleine typefouten waren opvallend (“16/09/2012 day without trafic in Brussels”, “TV-zender 18: Kanvas“,…).

De Novotel Grand Place is een echte aanrader in het lijstje van hotels Brussels.

Citytrippen in Brussel

Deze overnachting in het hartje van onze hoofdstad was voor ons dé ideale moment om eens door de koninginnegalerij te struinen, versteld te staan van de Brusselse toeristenval de “Rue des Bouchers”, giechelende Japanse toeristes te zien bij Manneke Pis, gebruik te maken van de Brusselse Villo fietsen,…

Een topper die niet kan ontbreken was een bezoek aan de vlooienmarkt op het Vossenplein in hartje Marollen. Een belevenis op zichzelf met een aanbod van (al dan niet gepikte) handtassen, rommel, valse gebitten (?!?), inlogkasjes voor Fortis homebanking (?!?), nog wat rommel, een betonmolen, …

Een perfecte vrijdagavond en zaterdag dus in onze hoofdstad! Veel dank aan Enchanté en Accor hotels voor deze citytrip.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
11 jaren geleden

Vandaag een volgende hotel uit de Accor-stal geboekt. De Ibis op de luchthaven van Charleroi voor onze citytrip naar Boedapest. Zo moeten we niet om 5u. ’s morgens opstaan en het bespaart ons geld om de wagen bij het Ibis-hotel te laten (voor 10€/dag ipv. 23€/dag op de luchthavenparking). 😉

11 jaren geleden