Docureeks “Can you feel it – how dance music conquered the world”

House, Techno, Dance,… de beat van mijn generatie en voor mij nog steeds mijn grote liefde in muzieklandschap.

Als kind uit de vroege jaren ’80 nog net de grote opkomst van de eurodance in de jaren ’90 meegemaakt, de Antwerpse platenzaken USA Import en Rebel Grooves in Deurne (waar Bonzai records zat) en de tijden van de megadancings rond de eeuwwisseling.

Al enkele jaren programmeert Canvas geregeld de documentaire “The sound of Belgium” en ik kan deze niet hard genoeg aanraden om eens te bekijken. Zo leer je goed hoe BelgiĆ« mee de bakermat was en is van de dance. Met ook deze magistrale outro van de documentaire. 😍

Deze weken loopt op donderdagavond op Canvas nu ook de BBC-reeks “Can you feel it – how dance music conquered the world”. Een internationale docureeks met in aflevering het ontstaan van House en Techno in Chicago en Detroit.

Enja deze 2 muzikale stromingen hebben een ontstaan in de Afro-Amerikaanse uitgaanswereld, zoals je in de afleverirng mooi leert van deze 3 grootheden. Dus maak de volgende weken zeker even tijd voor deze documentaire ingesproken door radio dj Ilse Liebens.

De afleveringen staan ook online op vrt.nu!

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.