House, Techno, Dance,… de beat van mijn generatie en voor mij nog steeds mijn grote liefde in muzieklandschap.

Als kind uit de vroege jaren ’80 nog net de grote opkomst van de eurodance in de jaren ’90 meegemaakt, de Antwerpse platenzaken USA Import en Rebel Grooves in Deurne (waar Bonzai records zat) en de tijden van de megadancings rond de eeuwwisseling.

Al enkele jaren programmeert Canvas geregeld de documentaire “The sound of Belgium” en ik kan deze niet hard genoeg aanraden om eens te bekijken. Zo leer je goed hoe België mee de bakermat was en is van de dance. Met ook deze magistrale outro van de documentaire. 😍

Deze weken loopt op donderdagavond op Canvas nu ook de BBC-reeks “Can you feel it – how dance music conquered the world”. Een internationale docureeks met in aflevering het ontstaan van House en Techno in Chicago en Detroit.

Enja deze 2 muzikale stromingen hebben een ontstaan in de Afro-Amerikaanse uitgaanswereld, zoals je in de afleverirng mooi leert van deze 3 grootheden. Dus maak de volgende weken zeker even tijd voor deze documentaire ingesproken door radio dj Ilse Liebens.

De afleveringen staan ook online op vrt.nu!

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments