Niets leuker dan wat experimentjes uitvoeren met social media (likes kopen, twitter ads, 100k op Youtube).

Voor en net na de geboortes van onze 2 kinderen hebben mijn vrouw en ik steeds onze Facebook wall afgeschermd (je weet nooit dat er iets fout gaat en je nog even alles wat voor jou wilt houden enkele dagen). Tijdens de geboorte van Lotte, dan ook een nieuw experimentje bedacht.

FB timeline

De FB magie op je verjaardag

Wie nog het leuke van de Klout score heeft gekend, weet dat er 1 dag op het jaar was, dat je gegarandeerd een sprong kon maken: je verjaardag.

Die ene dag in het jaar, dat iedereen je op je Facebook wall een prettige verjaardag komt wensen.

Wat als je nu je Facebook wall gaat afschermen voor het publiceren van verjaardagswensen? Mensen sturen je ineens terug sms’en en ik werd gebombardeerd onder FB messages.

fb messenger verjaardag2

Zou ik die FB wallposts ook voor iets commerciëler kunnen bundelen?

Evil experimentje

Nog leuker wordt het wanneer je zelf iets plaatst op je Facebook wall, zodat alle vrienden en connecties hun verjaardagswensen daarop gaan geven.

Het maakt dan zelfs niet uit dat je een commerciële foto plaatst met het reviewgadget van de week.

Herman_Maes
(Enja ik blijf mezelf trouw en er stond zelfs een spellingsfout in de statusupdate…)

Enerzijds krijg je eyeballs en anderzijds kan je door het posten van je blogpost-link nadien in de comments nog eens al die eerdere reageerders terug activeren (enja ik ben utm-tags vergeten toe te voegen aan de url).

Dusja sorry vrienden, familie en connecties. Ik wilde eens kijken of het zelfs zo zou lokken om eyeballs te krijgen voor een commercieel verpakte boodschap. Volgend jaar beloof ik een goed doel of een boodschap tot wereldvrede onder jullie aandacht te brengen! 😉

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
saravdv
7 jaren geleden

Jij en je experimenten. Gotta love them 🙂

7 jaren geleden

Prachtig, hoe je er toch maar op komt …