Zoals je recent nog in mijn bloggeschiedenis blogpost kan lezen is 22 december 2005 de geboortedatum van deze blog.

Dailybits 10 jaar

Toch leuk om terug te zien dat grote archief. Zo had ik op 22 december 2010 een blogpost over de 5de verjaardag van mijn Dailybits-blog. En is het nu dus tijd voor nieuwe kaarsjes. Hoera!

verjaardag_dailybits

Spijtig genoeg ben ik het archief van mijn eerste 8 maanden op deze blog verloren en start mijn huidig archief op 21 augustus 2006.

Mijn Google Analytics account is rond juli 2008 gestart en het blijft leuk voor mezelf, dat ik van al die kleine spikes de reden nog weet. Door mijn focus weg van mainstream onderwerpen besef ik nu terug dat 400-500 bezoekers/dag hard werken is.
Analytics

Altdij leuk trouwens om te zien, dat veel van de vaste waarden in het Vlaamse blogwereldje rond dezelfde periode zijn gestart, zoals BVLG en een jaartje later IT-Girl.

Mijn plannen met Dailybits.be?

De focus van deze blog is doorheen de jaren hard verschoven. Van bijna een volledige blog over (gps)windsurfen naar een techblog. Deze blog heeft me ook naar een leuke job gebracht en een mooi draaiend bijberoep.

Mijn plannen met deze blog zijn dan ook nog verder richting mijn huidig speelveld van de technische marketing. Ikzelf zie me meer en meer verschuiven naar een “Marketing Technologist” functie, waarbij mijn passie voor alles rond online marketing matchen met mijn brede technologie voorliefde en achtergrond.

Ik ga dan ook vooral terug wat meer online experimenten doen en belangrijke tech/startup/online-evoluties duiden (met mijn eigen kijk erop). Als ik zie wat er op ons afkomt… (Wat insights over mijn stats en inkomsten heb ik voorbehouden voor mijn Dailybits mailinglijst.)

Daarnaast geef ik deze kennis ook in 2016 door via verschillende presentaties/opleidingen.

Maar eerst komt januari met nog eens wat gezinsuitbreiding en vele andere uitdagingen. Gelukkig heb ik nog een hoop blogposten in draft staan (die zo goed als klaar zijn) om die maand door te komen. πŸ˜‰

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tvlooy
8 jaren geleden

Proficiat! En hopelijk nog vele jaren gevuld met marketing/technologie blogposts!

8 jaren geleden

Mooie mijlpaal, keep it up πŸ˜‰

8 jaren geleden

Proficiat! Ben eens benieuwd naar een analyse van je bezoekers. (Bounce rates, pageviews, demographics, …)

8 jaren geleden

Mooi om zien toch dat als men iets wil men het ook kan bereiken. Mooie job, bijberoep en de vele extraatjes. Succes in 2016.

8 jaren geleden

Proficiat met dit mooie jubileum. Zelf pas echt beginnen bloggen in 2009 maar al wel sinds 2001 mijn eigen domeinnaam. Dus voor mij volgend jaar een feestje πŸ™‚

8 jaren geleden

Mooi verhaal en gefeliciteerd met zowel je jubileum als de aankomende kleine ;)!

8 jaren geleden

Congrats en geniet van de gezinsuitbreiding πŸ™‚

Kris Van Laer
8 jaren geleden

Proficiad!

8 jaren geleden

Way to go Herman! Er zijn hier enkele old timers die maar niet weten van ophouden. πŸ™‚ Kan ik je een voorspelling ontlonken over de volgende 10 jaren? Wat verwacht jij van het jaar 2025? Hoe zie je jouw eigen situatie met tien jaar ervaring erbij?

Wat performance betreft: 0,8s is sneller dan snel. Bekijk ik je Pingdom performance rapport (goede keuze trouwens), dan kan dat NOG beter. Emoji uitschakelen; beperk je aantal webfonts; JS samenvoegen en comprimeren (ik tel er 16); CSS samenvoegen en comprimeren (ik tel er 11); afbeeldingen comprimeren.

Naar usability toe: je email signup bovenaan bedekt de navigatie. Uiteraard kan je wegklikken met X.

8 jaren geleden

Proficiat Herman! En met die 70K Miles & More mijlen kan je alvast eens First Class vliegen! (bv. Dubai) Laat maar weten als je tips nodig hebt!

Peter De Bruyn
8 jaren geleden

Gefeliciteerd Herman!

8 jaren geleden

Gefeliciteerd. 10 jaar is een hele tijd op internet. 10 jaar geleden was alles anders. Goed dat je het al zo lang volhoudt en dat de site er alleen maar beter van wordt. Het is lekker makkelijk om de artikelen door te lezen en de reactie functie is ook top!