Op de zandplaat, de razende bol, voor Texel spoelde vorige week naast een bultrug, enkele kilometers verder ook een dode potvis aan. Waar de bultrug Johannes nog enkele dagen half-levend was en alle media-aandacht kreeg, was de potvis reeds gestorven.

Beide walvissen werden door kitesurfers ontdekt (windsurfers en kiters maken geregeld de oversteek naar die zandplaat voor de pointbreak achtige golven en het vlakke water) en onderstaande foto van Tobias (@tellingen) van surfweer.nl/surfabc.nl vind ik 1 van de indrukwekkendste natuurfoto’s van dit jaar.

De 13m lange potvis is zo een groot en indrukwekkend dier naast die nietige kitesurfer. Mooi gebruik van een GoPro in de top van zijn kite.

Je ziet ook mooi dat een potvis een tandwalvis is, waar een bultrug een balein-walvis is.
potvis razend bol gopro

Na onze eerder 2 whalewatchings (in IJsland en in Cape Cod) zijn we (nog grotere) fans geworden van deze dieren. Natuurlijk kan je ook te ver gaan in je adoratie voor dieren. Het is dan ook spijtig dat enkele dierenverenigingen in Nederland nu de (vrijwilligersvereniging) KNRM en de andere hulpdiensten een proces willen aandoen, wegens niet genoeg reddingspogingen om de bultrug te redden.

Deze tweet van een Nederlands journalist in Pakistan zet ons wel weer snel met de voetjes op de grond…

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments