Je hebt enkele van die absolute rockstar sprekers, die je als marketeer toch ooit eens moet zien spreken hebben op een event  (Ik zag zo reeds Gary Vaynerchuk, Richard Branson, Seth Godin, Brian Halligan,….) .

1 van hen is zeker Guy Kawasaki (@guykawasaki), die ik op het Creativity Word Forum in 2014 in Kortrijk zag spreken.

Met een rijk gevulde carrière zoals bijvoorbeeld Chief Evangelist bij Apple (in de Macintosh periode begin jaren ’80) en momenteel vooral gekend van zijn alom zichtbare social media aanwezigheid en profielen (waar natuurlijk een team mee achter zit).

Toen ik hem in 2014 zag spreken was hij op die moment trouwens 1 van de meest actieve gebruikers van Google+. Ironisch dat je tot 2 april zijn profiel nog kan bekijken, want daarna is het voorgoed gedaan met Google+…

Wise Guy

De afgelopen weken had ik de kans om in voorpublicatie reeds zijn laatste nieuwe boek: “Wise Guy” te lezen (vanaf 26/2 te koop voor 19EUR bij Bol.com). Een boek dat je niet beter kan voorstellen met deze quote, waarmee het boek start.

Before you ask, or wonder, this is not my autobiography or memoir. It is a compilation of the most enlightening stories of my life. Think per- sonal lessons, not personal history.

My stories do not depict epic, tragic, or heroic occurrences, because that hasn’t been the trajectory of my life. They do not depict a rapid, meteoric rise, either. One decision. One failure. Hard work. One success. My goal is to educate, not awe you.

Het boek is een aaneenschakeling van kleine verhalen gegroepeerd in hoofdstukken met steeds de nodige levenslessen erbij. Dit format maakt het een super leesbaar boek, dat ik op een 2tal avonden uit had op de iPad.

Voor mij waren er enkele hoofdstukken, die er echt bovenuit staken:

1. Zijn passage over zijn “two tours of duty” bij Apple als “Evangelist”. Begin jaren ’90 hadden we een Apple Macintosh en een Windows computer in huis. Toen keek ik niet om naar die Macintosh en was ik vanaf 94 toen ik mijn internet surfdiploma haalde (na lessen in de plaatselijke bibliotheek) niet meer weg te slagen van die Windows computer. Die Apple Macintosh is een eenzame dood gestorven in het containerpark. 😱

Mijn liefde voor Apple is pas een 5tal jaar geleden gestart en ondertussen is er een halve Apple collectie in mijn Dailycave te vinden (oude iMac G3, iMac 2010, Macbook Pro 2013, Macbook pro 2018, 2 iPad’s, iPhone 5 en 6,…).

2. Zijn rol bij Canva en eerlijk vertelt hij hoe hij ambassador van hen is geworden. Ook voor de promotie van zijn boek gebruikt hij het platform natuurlijk.

3. Zijn passie voor golfsurfen. Heerlijk om te lezen hoe hij nu met zijn 4 kinderen geniet van Endless Summers. Toch maar eens deze zomer het golfsurfen terug oppikken!

https://www.instagram.com/p/BsUH8PulsBD/

4. Zijn tips voor schrijvers en public speaking waren ook best leuk om door te gaan. Een voorbeeldje van zijn levenslessen na elk verhaaltje.

Dit boek is een leuke avondvulling (je bent er op 2 tot 3 avonden door) voor wie Guy Kawasaki reeds volgt en meer wilt leren over zijn herkomst, loopbaan en huidige familieleven. Het zijn korte verhaaltjes en vooral veel losse anekdotes. Vanaf 26/2 dus te koop voor 19EUR bij Bol.com.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments