Update januari 2024:
De sensor heeft zijn ding gedaan (met dank aan de hoogste grondwaterstanden in 20 jaar).


 

Update 15 juni 2017
Daar De GROHE Sense uit beta status naar alpha status is gegaan (inclusief de Ondus app) even wat updates gedaan in de blogpost.


IoT (Internet of Things) gadgets, mijn Dailycave heeft ondertussen al een hele verzameling hiervan (123… ). En toch was ik wel eens benieuwd wat sanitairspecialist GROHE op dit gebied wilt/kan bereiken.

Zo lanceerde GROHE op 2 mei enkele IoT producten (en heb ik al enkele weken 1 van deze nieuwe gadgets in bezit gekregen).

De GROHE Sense is een kleine set-and-forget IoT watersensor: batterijen erin, via de app koppelen aan je wifi-netwerk en op een plaats zetten waar er een kans is op waterlekken (en hopen dat je deze nooit nodig gaat hebben).

De watersensor meet temperatuur en luchtvochtigheid en gaat daarnaast ook steeds voelen of er geen waterlek is. Deze informatie gaat naar de GROHE servers, waarop je via de app dan kan aanloggen voor alle info.

Belangrijk is dus wel om een goede wifi-connectie te hebben op de plaats waar je de Sense wilt installeren. Dit is niet altijd het geval bij kelders, garages,… Dus check dit zeker eerst even!

Technische opbouw van watersensor

Ik ben eens zelf in de logboeken van mijn wifirouter gedoken om te kijken hoe dit apparaatje gaat werken. Consequent zie ik per dag 3 connectieaanvragen voor een IP-adres (vanuit het mac-adres dat wijst naar de gebruikte IoT-chip van Espressif), waarna alle gegevens worden doorgestuurd naar de GROHE servers (met blijkbaar een interne buffer van 30 dagen in het geval er geen Wifi is).

Dit maakt dus dat dit apparaat zeer lang kan blijven werken op batterijen, daar het niet continu een internetconnectie gaat openhouden (en enkel op de momenten dat het nodig is).

Ik zie in mijn router 3 connecties per dag gebeuren (4:31, 10:44 en 15:58) en deze komen ook mooi terug in de meldingen in de Ondus app (daar ik bewust de luchtvochtigheidlimiet streng had ingesteld ter test).

Het GROHE Sense+ apparaat is op het lichtnet aangesloten en heeft een externe sensor met kabel van 1,2m die je kan plaatsen op moeilijker te bereiken plaatsen.

Het is wel duidelijk dat de app nog een ruwe 1ste versie is (momenteel in de Android Playstore versie 0.2.2957), daar er nog wat ruwe kantjes aanzitten. De notificatie op mijn smartphone is bijvoorbeeeld in het Duits.

Update 15 juni
De app is uit beta naar de alpha versie 1.0.2 gebracht. Hierbij zijn er verschillende zaken aangepast en zijn de meldingen, dan ook in alle talen beschikbaar.

En zo moet je steeds terug opnieuw inloggen (met je Google of FB account), wat toch wel een nadeel is. Wel mooi om te zien, dat ze zich braaf houden en niet teveel rechten vragen op je Google account.

Het detecteren van een waterlek

Het detecteren van een waterlek gebeurt door 2 eenvoudige pinnetjes aan de onderkant, die bij contact met water een kortsluiting gaan veroorzaken. Bij een waterlek gaat de led op rood, gaat er een alarm af en wordt er een melding naar de app verstuurd.

Ik heb dit dan ook eens getest in onze wijnkelder. Wat water op de grond gegoten en binnen 1 seconde ging de LED rood kleuren. Na 30 seconden was er dan een smartphonenotificatie en een alarmsein. Dit alarmsein is wel niet van die aard, dat we dit goed gaan horen in het huis (zie ook onderstaande video voor de hele test).

Natuurlijk is de vraag of een grote waterlek (een overstroming bijvoorbeeld) niet sneller de watersensor onklaar gaat maken?

De FAQpagina brengt namelijk het volgende boven:

“GROHE Sense is beschermd tegen sproei- en spatwater (IPX3). Droog het apparaat onmiddellijk in geval van een overstroming. Als het nodig is om het apparaat te reinigen, gebruik dan een niet-pluizende doek. Gebruik GEEN schoonmaakmiddel.”

Ga zeker dus je aankoop goed documenteren om je brandverzekering te kunnen aanspreken om een nieuw toestel te kunnen claimen via je verzekering na een stevige waterlek. 😉

is het wat?

Het concept van set-and-forget is zeker in dit geval een goede keuze. Ideaal om te gebruiken in een (wijn)kelder, 2de verblijf of op een zeiljacht (als je jachthaven wifi aanbiedt).

Met een prijs van 60EUR (o.a. online te koop bij bol.com) is dit zeker voor zulke high-value plaatsen wel een mogelijke oplossing (of bijvoorbeeld in de omgeving van wasmachine, airco of andere lekgevoelige plaats).

Dat je enkel aan de gegevens kan via een app is dan weer een spijtige keuze. Daar sta ik dan met een smartphone met aparte IoT apps voor Netatmo, Ikea Tradfri, Beam, Netgear, Sonos, Fifthplay,…

Geef mij maar een webinterface waar ik email/sms/Slack account kan instellen en mijn meldingen daar kan ontvangen. Daarnaast mag de alarmbiep ook wel wat luider (zoals een rookmelder in huis) blijkt uit mijn ervaringen met de Sense.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen als #advertentie of #sponsored. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments