Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn al vele jaren dé hype en opkomende technologieën waar enorm wordt naar uitgekeken.

Met Dailybits probeer ik dan ook de trends en vooral nieuwe producten in deze sector zelf te testen om zo te kunnen zien waar we staan. Zo had ik reeds een Samsung Gear VR en Playstation VR ter test en ging Luk in mijn naam naar AR/VR conference Digility.

Ondertussen ben ik geen believer meer van een directe doorbraak van VR. Het is leuk voor even, maar ons lichaam is hier nog niet klaar voor en je bent volledig afgesloten van de echte wereld.

Augmented Reality is iets anders. Zo zien we de eenvoudige gameversie al jaren met Pokemon Go en Lenovo laat de mogelijkheden mooi zien met “The Jedi Challenges”.

Tijd dus om zelf een oordeel te vellen (not-sponsored en ik stuur de set nadien mooi terug).

 

The Jedi Challenges AR-set

De Starwars-familie zit ondertussen bij Disney en ik zal maar direct bekennen, dat ik echt nog NOOIT 1 van deze Starwars films heb gezien. 😳

In deze samenwerking tussen Lenovo en Disney is er een AR-kit samengesteld:
AR headset waarin je een smartphone schuift en die de beelden projecteert op een doorzichtig vizier (opladen via mini-usb)
Lichtgevende lightsaber die via Bluetooth met de smartphone connecteert (opladen via mini-usb)
Lichtgevende beacon die het speelterrein gaat afbakenen (op batterijen)

Installatie?

De gratis Jedi Challenges game app downloaden op de smartphone en mooi de verschillende stapjes volgen. Binnen de 5minuten ben je aan het spelen (als alles meezit). Dat is even anders, dan toen met die Playstation VR set en zijn 20 kabeltjes.

Belangrijke tips van mijn kant uit:
– Als de Bluetooth-sync met de saber niet wilt werken op een Android smartphone, check dan even of de locatietracking van je smartphone opstaat.
– Ook al stond mijn Samsung S8 op het lijstje van compatibele smartphones. De headset wilde echt niet samenwerken met mijn S8 (andere testers konden hem wel gebruiken, vreemd). Met de Moto Z2 Force die ik mee ter test had gekregen werkte alles perfect (echt onder de indruk van deze smartphone trouwens).

 

Game on!

Een echte gamer ga ik zeker nooit worden, maar deze AR-game was toch weer een nieuwe beleving. Er zijn zo 3 verschillende games te spelen: Strategic Combat, Lightsaber Combat en Holochess.

Via een trainingsmissie leer je de vaardigheden om met een saber te gaan vechten. Ik heb dus reeds toegegeven echt een Starwars-noob te zijn, dus ik ga me niet wagen aan de tegenstanders, die je voor de kiezen krijgt, maar het je krijgt alle soorten tegenstanders te verduren.

Door je op te werken unlock je weer nieuwe vijanden, planeten,… Je krijgt trouwens een mooi feedbackeffect op de saber via trillingen tijdens de gevechten.

Wat tijdens de gevechten wel opvalt is dat je gezichtsveld redelijk beperkt is. Het geluid van de smartphone wordt trouwens ook wat gedempt, zodat je niet de volle klank meekrijgt. Een extra kabeltje met ingebouwde speakers zou veel verschil maken.

 

Het verdict?

Ben je EN Starwars freak EN gamer, dan gaat dit je echt wel kunnen bekoren.  Als je dit geregeld speelt, zal je er wel voor moeten opletten dat je de 3 devices opgeladen hebt, voordat je begint te spelen.

AR-gamen gaan we meer en meer zien en is voor mij toch wel een leukere ervaring, dan volledig afgesloten zitten en hopen dat je niet te snel misselijk wordt in een VR game. 😉

Voor de volledige set betaal je een 199EUR (let op: bij Coolblue maar liefst 299EUR!). Heb je 2 sets, dan kan je ware multiplayer battles gaan houden over je lokale wifi.

De doos is trouwens ideaal om alles na het spelen terug veilig op te bergen (als in: je moet geen hogere wiskunde gebruiken om alles er terug in te krijgen). 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments