Update: Lees ook zeker het interview met de CTO van awardwallet.com en ontvang gratis upgrade coupons voor awardwallet.

Vorig jaar had ik de eerste editie van de travelhacking conferentie Travelmagic moeten missen, wegens een blogtripje naar Zuid-tirol (hard leven, hard leven…).

Dit jaar was ik er echter wel bij op travelmagic 2013 en het is duidelijk dat dit event een stapje hoger heeft gezet van opzet en inhoud.

Een schitterende locatie op de 26ste en 27ste verdieping van The Hotel (waar ik reeds een event met de Mobistar CEO had meegemaakt) was de extra, die velen onder de indruk bracht.
the hotel

Vele verschillende nationaliteiten onder de deelnemers zorgde voor een leuke internationale sfeer en was zeker een meerwaarde voor het event.
https://twitter.com/TravelMagic_BE/status/375712320678547456

Travelmagic start

Travelmagic werd mooi gestart met een verwelkoming door Mr. travelmagic Bart Lapers, waarna de groep werd gesplitst over de beginner en advanced tracks.

Bart (@fotograaf) bracht in de grote zaal zijn gekende hotel-talk (zie hieronder zijn standaard hotel-presentatie) met blijkbaar weer wat nieuwe tips en tricks.

https://twitter.com/TravelMagic_BE/status/381320867533176832

Bij de advanced sessie was het Monocle video journalist Gabriel Leigh, die een sneak peak heeft gegeven van de full length documentary waarmee hij al 2 jaar bezig is: Frequent Flyer. Hiervoor heeft hij de nodige funding opgehaald op Kickstarter. Kijk zeker reeds de huidige 20minuten versie om een zicht te krijgen in de wondere wereld van Frequent Flyers.

Deze presentatie werd vooral leuk door de aanwezigheid van enkele buitenlanders high roller frequent flyers, die eigen verhalen, tips&tricks deelden met de nodige leuke interactie tussen iedereen.

“Difficult milesprograms are good, because you can take advantage of the difficulties.”

“Using the donation of miles, to get fiscal attests to lower your taxes.”

Sessie 2

Na een korte break was het tijd voor een 2de gesplitste sessie met @raphaelcockx en zijn airlines tips & tricks in de beginner track.

https://twitter.com/TravelMagic_BE/status/381348847038894080
https://twitter.com/dennisgomme/status/381354742926282752

In de advanced track was het tijd voor Ben Schlappig (@onemileatatime). Ben is amper 23 jaar (maar vliegt wel vlot 300.000 miles per jaar), maar is met zijn blog onemileatatime een ware travelhackingguru en zich als travel consultant heeft bekwaamd in het boeken van award tickets in business/first class (in opdracht van anderen aan een prijs van 200$/persoon, zie ook de testimonials van zijn klanten).

Met zijn 300.000 airmiles in gedachten, lees dan ook eens zijn relaas van zijn Brusselse taxirit door.

Ben bracht vele leuke kleine verhalen van zijn (soms frustrerende) werk voor het booken van de zo fel begeerde business/first class award seats. Het callcenter van US Airways is daarbij meermaals langs gekomen met hilarische voorbeelden van hoe je de geografische kennis van die callcentermensen kan gebruiken: “Ja ik wil een vlucht naar luchthaven FRA booken enja dat is Frankfurt in Kentucky…”.


us airways travelmagic 2013

Zo kregen we ook een mooie demo om met behulp van de ANA award tool (op de All Nippon Airways website) op zoek te gaan naar beschikbare award seats op Star Alliance vliegtuigen. Meer info in deze blogpsot van Ben. Een andere dagelijks hulpmiddel van Ben is expertflyer (99$/jaar).

Sessie 3 na de lunch

Na de lunch was er een gemeenschappelijke sessie door de CTO van Awardwallet.com (een must-have tool om al je verschillende airlines/hotel programma’s te kunnen opvolgen). Een aparte blogpost met interview met Alexi over Awardwallet (en de nodige gratis coupons), kan je nu ook online vinden.

Sessie 4

De laatste gesplitste tracksessies waren een duidelijke split tussen de buitenlandse en Belgische deelnemers. Voor de advanced track was er een presentatie over Avios points en in de grote zaal was het de beurt aan @Thijsferyn.

Het was direct duidelijk dat Thijs reeds de nodige ervaring als IT-conference spreker heeft en het was dan ook een zeer geanimeerde presentatie over het Miles & More programma.

Tip voor iedereen in de olie/energy sector: Check de Oil & Energy club van Miles and More! Meer info bij o.a. @dailymichaelbe.

Thijs bracht er het verhaal van de Maasmechelen village truc voor het behalen van wat extra Miles and More. Deze truck heb ik 2 weken geleden ook nog toegepast. Let op: momenteel werkt het systeem niet voor het ingeven van de Miles en noteren ze bij de infobalie van Maasmechelen Village alle miles voor een later verwerking!


https://twitter.com/TravelMagic_BE/status/381403287573909505

 

Afsluitende sessie door Ben Schlappig

De afsluitende sessie door Ben gaf een mooie kijk in wat er voorhanden is van first class “producten”. Een mooie kijk in een wereld van luxe hoog in de lucht met A380’s met douches aan boord, de double bed suites van Signapore airlines, Hello Kitty themed vliegtuigen van EVA Air, …

Ben liet ook in real life één van zijn veel gebruikte trucs zien voor het aankopen van goedkope miles, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgde in de zaal..

Topevent!

Travelmagic 2013 was met een toegangsprijs van amper 99€ een waar koopje, als je ziet wat je ervoor terugkreeg van sprekers, omkadering, food&drinks, goodiebag van Eastpak,…. De locatie in The Hotel paste perfect bij het premium thema en zorgde voor een schitterende uitzicht over Brussel en een first class lounge gevoel.

Het leuke aan Travelmagic was ook om nog eens vele gekenden terug te zien. Gaande van gastblogger Simon, mijn off line vrienden @katke_d & @dailymichaelBE, online gasten zoals @mvissers en Niel van Tjoolaard.be, Kelly the social media dame achter de @thehotelBXL, …. Leuk om velen voor het eerst te zien of terug te zien.

Dus ben je wel een reisfanaat of wil je het mysterieuze wereldje van frequent travellers eens van binnenuit zien, begin dan nu maar al te sparen voor een ticket voor Travelmagic 2014. 😉

Goede tip van iedereen is om de verschillende travelmagic-speakers te volgen op twitter en de Travelmagic Facebook-page.
https://twitter.com/TravelMagic_BE/status/380618989879459840

Brussels Airport fail

Deze morgen vertrokken de vele buitenlandse deelnemers terug en hebben ze spijtig genoeg niet de beste indruk meegekregen van ons landje. De crazy taxiride voor Ben was niets vergelijken met de IT-panne van de checkin-systemen in onze luchthaven.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
10 jaren geleden

Mooi verslag in de standaard: http://www.standaard.be/cnt/dmf20130922_009

Kevin Hermans
10 jaren geleden

Topverslag Herman, hier wil ik volgend jaar ook bij zijn!