Update 22/09/2013:
Het verslag van de Travelmagic 2013 kan je nu hier ook lezen.

Ik ben Charlotte, bijna 25 en ik werk een klein jaartje bij het evenemententeam van de stad Antwerpen (na mijn studies van master in de Communicatiewetenschappen).

Naar concerten gaan, fotografie, DIY’en, op café gaan, dromen over verre reizen.. zijn enkele van de vele dingen waarmee ik mijn weinige vrije tijd vul. Volg me op Pinterest, mijn laatste verslaving.

Dankzij Dailybits had ik de kans om als gastblogster naar het travelseminarie Travelmagic te gaan (daar Herman zelf miles aan het verdienen was richting Zuid-Tirol) en hierbij mijn gastblog verslag.

Hotel in het centrum van Londen tijdens de olympische spelen, beach bungalow in Bora Bora, suite inclusief butler in Bangkok. Niet voor jou budget weggelegd? Think again.

Het reisseminarie TravelMagic, georganiseerd door Bart Lapers, Raphael Cockx en Erlend Debast draaide volledig rond het maken van luxe reizen met een beperkt budget.
Travelmagic event 2012
Hier kwamen maar liefst 50 geïnteresseerden voor opdagen om 8u30 op een zaterdag in Diegem. Die opoffering werd al meteen beloond bij het binnenstappen. Na vriendelijk begroet te worden en een lanyard met naam en twitteraccount in de hand kon ik beginnen aanschuiven aan het koffiebuffet. Het eerste van vele buffetten zou later blijken.

0900H Takeoff

Bart vertelt wat we die dag allemaal zullen leren. Eerst maakt hij ons een beetje jaloers met zijn foto’s van zijn mooiste reizen. Niemand vertrekt hier vandaag voor het einde, dat heeft hij hiermee alvast verzekerd. Voor je verder leest, open je best eerst Twitter en voeg je meteen @fotograaf, @Raphaelcockx en @Travemagic_BE toe.

Je bent kostbare minuten aan het verliezen. Klaar? Dat was tip 1.
Travelmagic event 2012

Sociale media kan je dezer dagen al goed op weg helpen met het vinden van goedkope reizen. Volg de hotelketens die je interesseren op facebook en twitter. Hier zetten ze vaak hun promo’s op. Nog steeds niet de goedkoopste prijs ‘out there’ maar al een start wanneer de zoektocht je te lang lijkt.

Niet tevreden over je hotelkamer of de service? Een lichte socialemedia-druk uitoefenen kan wonderen doen. Van een garden view naar een beach view met enkele klikken. Let er wel op dat je niet te ver gaat als je die dingen nog gedaan wil krijgen en een goed woordje mag ook al eens.

De twitterwall op het seminarie zorgt er alvast voor dat je sociale media bij je volgende reis niet zal vergeten:

En dat is het echt. Als je zo ver wil gaan als de sprekers in het vinden van de beste prijzen moet je er tijd in willen steken.

Bart reist goedkoop door er mee bezig te zijn. Punten sparen bij loyaliteitsprogramma’s, challenges aangaan, matrasruns, het internet van kop tot teen doorzoeken,.. Je moet er wat voor over hebben. Wil je hier niet zo ver in gaan zijn er al enkele simpele manieren om een groot deel van de prijs af te doen.

1100H Hotels boeken

Vertrouw je tegenwoordig al je hotelboekingen toe aan booking.com? So did I. Vanaf nu zijn hotelscombined.com en kayak.com de eerste stap.

Deze combineren websites als booking.com met andere gelijkaardige waardoor je nog betere prijzen kan vinden. Boek een hotel ook zeker niet te vroeg. Zoek eens wat verder in de toekomst en vergelijk de prijs van nu met de prijs binnen twee weken. Dat is de zogezegde ideale boekingsdatum voor hotels.

Een andere simpele tip is een bezoekje aan tripadvisor.com. Heb je wel zin om wat dieper in het verhaal te duiken, zoek dan eens naar Daily Getaways.

De Amerikaanse ambassade stimuleert op deze manier het toerisme binnen Amerika maar een postcode is all it takes.

Wat meer luxe kan ook door een hotelketen trouw te zijn. Een top 10 van hotelketens: IHG, Wyndham Hotel Group, Marriott Hotels, Hilton Hotels Corp., Accor, Choise Hotels International, Best Western, Starwood Hotels & Resorts, Carlson Hotels, Global Hyatt Corp.

Deze ketens hebben ook kortingen voor niet zo loyale klanten. 2 for 1, friends and familyrates,… Wie zoekt die vindt is vandaag zeker de boodschap.

1230H Lunchtime

Travelmagic event
Travelmagic event

1330H Vliegtuigtickets zoeken

Na een lunchbuffet gaat Raphael van start. Redelijk snel duiken we met hem de Matrix in. Ik ben niet altijd mee met de gedachtegang maar ook voor newbies als ik heeft de matrix heel wat te bieden.
Travelmagic event 2012
De Matrix is een software programma ontwikkeld (overgenomen) door Google en helpt je ontdekken wat de laagste vliegticketprijzen zijn. Vooral leuk is de zoekfunctie waarbij je een stad ingeeft en op nearby gaat zoeken. Dat kan tot 2000 miles ver en brengt je bij bestemmingen waar je misschien nog nooit aan had gedacht maar wel binnen je budget blijken te liggen.

Beter ook dan bij ebookers.be bijvoorbeeld is dat je tot een maand na de aangegeven datum kan zoeken. Kan het ook gemakkelijk? Ja, ook hier kan kayak.com het werk voor jou doen en kom je vaak al bij zeer goede prijzen uit. Wil je ook meer luxe? Ga dan miles verzamelen. Ook hier zijn programma’s voor naargelang de maatschappijen waarmee je vliegt.

1630H Landing

Alhoewel ik heel veel nuttige dingen geleerd heb die ik zeker zal gebruiken bij het boeken van mijn volgende trip denk ik dat ik het extreme naast me ga laten liggen. Een goedkope vlucht heen en terug nemen naar de andere kant van de wereld in een weekend enkel en alleen om miles te sparen doet me even stilstaan bij het milieu…

Al zal ik volgende keer in de luchthaven toch eens een jaloerse blik werpen naar de reizigers die met hun verzamelde statusmiles de aparte lounge binnenstappen.

Nog enkele websites om eens te bekijken: Milepoint, Flyertalk, Upgrd, Milion Mile Secrets, Holidaypirates, The Pointsguy, kiwicollection.com, airbnb,…

Ook benieuwd geworden naar de uitgebreide versie van de verzamelde kennis, neem dan nu alvast je agenda erbij, want…

TravelMagic_be: Travelgeeks gathering #travelmagic2012
De travelgeeks will gather again op 27 april 2013. Hou alvast travelmagic in’t oog op twitter en facebook en schrijf je in. Want somethings that happen on travelmagic, stay on travelmagic.

Meer blogposts over dit event kan je vinden bij dominiek.be, glennfellows.be en natuurlijk op de travelblog van Bart zelf.

Slideshare van Bart

Kort en bondig het verhaal van Bart in een slideshare-deck.

Aftermovie

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments