Na mijn eerdere media-ervaringen (Telefacts crashdieet reportage, TML mediastorm verhaal…) weet ik dat ik ook steeds best wat nuance breng via mijn eigen medium (enja direct na de uitzending).

Vanavond bracht het één programma Voor hetzelfde geld een reportage waar ik voor de zomer aan mee had gewerkt.

Eén_-_Voor_hetzelfde_geld_-_Hoe_verdien_je_online_geld____Eén

Geld verdienen via het internet?

Een gevoelig en gevaarlijk thema om je mening over te gaan geven met het gevaar van de nodige giftige reacties uit de blogwereld.

Gelukkig heb ik toch al een bepaald imago hierover (als blogger en online marketeer) en heb ik dan ook ja gezegd voor mijn medewerking. Een draaidag bij Intracto, een spoedcursus bloggen aan Britt in mijn woonkamer en 300 telefoons en mails later was er dan deze reportage van 5-10 minuten.

Het concept:
We willen op 1 maand tijd geld verdienen online en liefst meer dan het andere team (het Youtube team met Kevser en Jan Van Looveren). Ik had de tvploeg trouwens naar Kevser doorverwezen, daar ik grote fan van haar positive Youtubefilmpjes ben.

Britt had daarnaast het sterrenteam met mezelf en @hannes_bhc. 😉

Tijdens de eerste fase heb ik alle foute onderwerpen al van tafel kunnen vegen en een geloofwaardige blog voor Britt online geplaatst rond haar imker activiteiten: honingblog.be. Bloggen doe je namelijk vanuit je passie en ik wilde vooral proberen de reportage toch een beetje positief over bloggen te maken.

honingblog

Spelletje winnen

Het valt misschien niet op, maar als ik meedoe met een spelletje, dan zal ik proberen vanuit de achtergrond ervoor te zorgen dat mijn team het spelletje wint (zie ook de StartupBus).

Hier was dit niet anders en heb ik ze wel gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren en regels, die ze gingen overtreden. Op een gegeven moment heeft Britt haar Radio2 netwerk gebruikt met de totaal foute boodschap:

Klik op alles wat je ziet! En lees natuurlijk de verschillende berichtjes. Lezen & klikken kost je zelf helemaal niets, maar Britt verdient er enkele centen mee.

Deze 2 Radio2 oproepen gaven trouwens volgend effect op de stats van haar honingblog. Daarnaast verdiende Britt door die eerste oproep een goede 1000EUR aan Adsense inkomsten (gem. CPC, Cost per click, van 0.20-0.30EUR).

honingblog stats

Laat het ons duidelijk stellen, dat dit klikfraude is en snel wordt bestraft door Google Adsense met het terecht schrappen van je account (ik had ze voor de veiligheid een account op Britt haar naam laten maken). Vreemd genoeg zijn ze onder de radar kunnen blijven (wat ik persoonlijk niet had verwacht en had gehoopt op een schrapping als signaal).

Channels_-_Google_Analytics

Spijtig genoeg was ik niet echt verwittigd en was de hosting niet aangepast aan die massale toevloed van bezoekers (3K aan bezoekers van de 1 op de andere minuut). Gelukkig was dit snel opgelost.

En nu na de reportage?

De honingblog heb ik na de reportage overgedragen aan Britt, waarbij ze samen met productiehuis De Chinezen nu filmpjes online zet over haar bijen en haar leven als imker.

Blij dat ik haar tijdens een persoonlijke coachingsessie de wondere wereld van WordPress heb doen inzien en het nuttige aan een blog (blijvend archief tov. de vluchtige social media).

Bloggen om puur geld te gaan verdienen is het DOMSTE plan dat er is. De bloggers in België, die er ondertussen hun (bij)beroep hebben van gemaakt zijn stuk voor stuk anciens in het wereldje, die eerst vele jaren hard gewerkt hebben. Als ik naar mijn bijberoep-inkomsten kijk en dit zou afzetten tov. het aantal uren, dat ik erin steek, dan verdient onze babysitter meer per uur dan mij. 😉

Ahja en dank u honingblog.be voor de bezoekerspiek tijdens en na de uitzending. 😉

piek bezoekers

PS: De gouden jaren van geld verdienen met Google Adsense zijn al lang voorbij. Met mijn nieuwe layout, heb ik Adsense dan ook bijna volledig van mijn blog verwijderd.
adsense

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
8 jaren geleden

Wow, 4000 bezoekers door op de radio te komen? Da’s superveel!

8 jaren geleden

Jij duikt tegenwoordig toch overal op he 🙂
Ik heb de aflevering opgenomen, straks eens bekijken dus.

Nico Lawsons
8 jaren geleden

Hey Herman,

Ik weet niet hoelang het project heeft gelopen. Hebben jullie niet gedacht om via webshops honing enz. te verkopen? Via Adsense is het idd tegenwoordig niet meer zo makkelijk om geld te gaan verdienen.

Ziet er wel leuk uit, ik check de aflevering vanavond eens! (na StartUp 99u in Gent 🙂 )

Nico Lawsons
Reply to  Nico Lawsons
8 jaren geleden

edit: ik zie nu dat Hannes daarover gesproken heeft. Nevermind dus.

Gregory
8 jaren geleden

Er zijn natuurlijk wel meer manieren om geld te verdienen online dan alleen via Adsense.

Ook wel jammer dat ze bloggen zo in het daglicht hebben geplaatst en niet echt de echte wereld hebben laten zien.
Alsook de consequenties die mogelijk waren bij Google.

8 jaren geleden

Hallo,
Ik ben sinds kort zelf begonnen met blogs schrijven. Ik vroeg me af op welke manier de blog tot stand kwam? Meer bepaald, welke hosting?
Zelf zit ik nog bij blogger, maar zou graag overschakelen naar WordPress. Is dit trouwens wel mogelijk met een Macbook?

Vriendelijke groet,
Niels Vanhee

8 jaren geleden

Leuk project! Ik ben wel benieuwd hoe snel je een Adsense account hebt ontvangen aangezien Google vrij structuur is de laatste jaren.

Marc Broos
8 jaren geleden

Hey Herman, goed bezig, maar Google Adsense is nog niet dood. Je kunt er nog serieus aan verdienen, en je krijgt zeker je centen, maar het klopt wel dat het vroeger veel gemakkelijker was; nu met de ads van remarketing op je sites, daar verdien je amper iets op, want wie klikt er nu nog op zo’n ads ;-( .