Eerst even toegeven dat ik al enkele jaren graag samenwerk met Decathlon (zie hier, daar en bijvoorbeeld ook hier). Elk jaar nodigen ze me ook uit voor een skitest en als die skitest plots op 15km van je huis doorgaat, dan hebben ze zeker mijn aandacht. 😉

Fanatieke wintersporters in het Antwerpse zullen het de afgelopen jaren al wel gevolgd hebben, dat er een ware indoor skipiste in opbouw was in de regio (waar vroeger een oude outdoor tapijtspiste van 130m stond). En jawel sinds eind oktober is er nu indoor skipiste Aspen (dicht bij “den Ikea” in Wilrijk).

Wanneer je de zijstraat van de A12 indraait, doemt het grote witte gevaarte plots op. Met een hoogte van 50m kijk je er niet zo eenvoudig naast (van binnenuit heb je dan ook een mooi uitzicht over Antwerpen).

Aspen is met zijn skipiste van 240m een mooie extra indoor skipiste in Vlaanderen en dit op nog geen 20min rijden van onze deur. 👌

Is het wat daar indoor gaan skiën/snowboarden?

Ik was er op zaterdag 18 november en het was al snel duidelijk dat er een deadlinestress in het complex aanwezig was. Zelden zoveel werkvolk hard zien werken aan alle details op een zaterdag. Vanaf morgen maandag 20 november is er dan ook de officiële openingsweek.

De piste van 240m lang is vooral meer dan breed genoeg met 50m. Via 2 transportbanden aan beide kanten ga je eenvoudig en comfortabel tot boven (ik hoop wel dat de techniek in de banden het gaat houden, want lijkt me een zwakke plek?).

via GIPHY

Die transportbanden zijn trouwens ideaal voor beginnende skiërs en snowboarders om boven te geraken.

De afdaling is te vergelijken met een zachte en brede blauwe piste. Ideaal om het te leren (maar echt ideaal!) of om relaxed naar beneden te cruisen. Nog niets van freestyle zaken ofzo te vinden. Dus het is echt recht naar beneden cruisen.

Als aangename extra is er een grote brasserie en ook een “Ice Balcony bar” die net boven de voet van de piste ligt en waar bijvoorbeeld ouders op 20m naar hun kinderen in de skiles kunnen kijken. De lockers zijn zonder wisselgeld te gebruiken, wat ook weer een groot voordeel is.

Er zijn nog wat details hier en daar die best wel beter kunnen: je krijgt een frommelig supermarkt-kassaticketje als pasje om de skipiste binnen en buiten te geraken (maak er een harder kartonnenkaartje van). De techniek van de transportbanden zie ik daarnaast ook echt als een zwak punt tijdens drukke weken.

Maar ik ga er zeker nog wel eens met vrienden passeren voor 1-2 uurtjes sneeuwplezier en iets te eten. Altijd leuk om het hoofd leeg te maken op de sneeuw. Met een ticketprijs van 30EUR voor 2uur is dit gelijkaardig met andere indoor skipistes.

Decathlon – Wedze testdays

Op zaterdag 18 november stond de eerste Wedze testdag van het winterseizoen op het programma. Wedze is het zogenaamde passionmerk voor de wintersporten binnen de Decathlongroep.

Elk jaar brengen ze dan ook het nodige testmateriaal bij elkaar dat door klanten een dagje gratis kan worden uitgetest (deze waren via het Decathlon magazine op de hoogte gebracht).

https://www.instagram.com/p/Bbm8PmwlPRw/

Zelf snowboard ik nu al enkele jaren en kan ik me ondertussen op elke type piste wel amuseren en naar beneden komen (van een mooie stijl zeg ik niets 😉 ). Als eigen snowboard heb ik al jaren een Jeremy Jones Flasgship freeride board, wat je het best als een stabiele boot kan omschrijven.

Het was voor mij dan ook de eerste keer om eens back-2-back wat snowboards te kunnen vergelijken. Hier is Aspen echt ideaal voor: 4-5 keer met eigen board, switchen naar ander Wedze testboard voor wat afdalingen, terug eigen board, terug een andere testboard.

Op die manier kwam ik al snel eerst uit op de BULLWHIP 500 al was deze toch iets te flexibel en nerveus voor mij (gekke shape trouwens).

Het stapje hoger naar de Dreamscape 700 was dan ook hét AHA-moment. Echt hard onder de indruk van dit board, dat echt perfect bij mij blijkt te passen.

Dit poedersneeuw-board was in combinatie met mijn gewicht en verleden als windsurfer (veel druk op achterste been willen zetten) de ideale combo. Zeker als ik dan het lage prijskaartje zie, dan zou ik zo mijn houten Jeremy Jones board aan de muur als decoratie willen hangen en die Dreamscape 700 vanaf nu gaan gebruiken.

Dus top dat er nu eindelijk een indoor skipiste in het Antwerpse is! De piste zal hopelijk nog wel wat meer uitdaging krijgen in de toekomst, maar ik ga er zeker nog wel eens passeren voor een avondje.

(Disclaimer: Geen samenwerking met Aspen, dus echt onafhankelijke mening en ervaring. 😉 )

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments