Telenet Fibernet Wifi tip

update 30/12/2015
Naar aanleiding van de Test Aankoop actie over de beloofde/geleverde internetsnelheden, kan ik zeker mijn blogpost over onze Wifi upgrade aanraden.

update 06/03/2013
Sinds kort heeft Telenet nu ook een speciale website (Telenet Wifi-fikser) met alle hulp bij wifi problemen met hun Telenet modems.

Via deze troubleshooting website kan je eenvoudig via een stappenplan problemen met je Telenet Wifi verbinding zelf oplossen. Ook onderstaande tip met de wifi-kanalen wordt gebruikt in het stappenplan.
wifi telenet wifi fikser

Sinds enkele weken ondervonden we internetproblemen met onze nieuwe Fibernet40 modem van Telenet. De speedtest liet zien dat we een downloadsnelheid van amper 0,4 Mbps hadden, terwijl onze uploadsnelheid vlot 1.9Mbps was.

Gisteren eindelijk de tijd gevonden om even telefonisch contact op te nemen met Telenet. De problemen blijken te maken hebben met de instelling op Mijn Telenet van het wifi-kanaal van de ingebouwde wifi-router in de modem. Deze instelling stond op het automatisch kiezen van een geschikt wifi-kanaal en na aanpassing naar een vast wifi-kanaal hebben we nu terug een normale snelle downloadsnelheid.

inloggen op mijntelenet -> internet -> wireless modem -> instellingen
bij wifi-kanaal andere nummer kiezen

Fibernet telenet wifi


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

9 comments

  • normaal als je het op auto plaats moet de server dit zelf herkennen als te druk dat hij van kanaal wijzigd je zal dan op moment van de wijziging wel enige interferentie zien op je laptop / pc

 • Hallo,

  Ik heb thuis net hetzelfde vastgesteld, ik ga dit zeker eens proberen.
  Maakt het eigenlijk uit welk kanaal er gekozen wordt of moet ik gewoon even proberen tot het werkt?

  Alvast bedankt voor de tip!
  Filip

 • Het maakt héél veel uit welk kanaal je gebruikt.
  Draadloos internet is net zoals de radio van vroegáh: worden er meerdere signalen over dezelfde kanalen verzonden worden, dan ontstaat er ruis.
  De exacte instelling is dus afhankelijk van de omgeving, de netwerkkaart of stoorzenders.
  De constructie van de woning zelf kan al een grote rol spelen in draadloos internet (zie ook, kooi van Faraday).

  Kortom: als je denkt dat draadloos internet traag/niet(goed) werkt, probeer eerste eens een kabel. Kanaal aanpassingen -kunnen- helpen.

 • Exact hetzelfde voorgehad in het begin. Met manueel het kanaal instellen was het probleem opgelost inderdaad. Heb wel niet zoveel Wifi routers in de buurt en sowieso verder weg dus eigenlijk vreemd dat de automatische keuze niet goed werkte.

  Maar bon…

 • Bestaan handige tooltjes voor, die scannen je bereik en geven niet alleen de SSID van de netwerken die in-range zijn, maar ook de respectievelijke kanalen waarop ze uitzenden.
  Wordt mooi gevisualiseerd zodat je kan zien welke de drukke en kalme kanalen zijn

  InSSIDer is een goeike http://www.metageek.net/products/inssider

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *