Microsoft wilt de lancering van Vista even belangrijk laten worden als de lancering van windows 95, dus het mag wat geld kosten. Na het event voor de it-mensen was het nu de buurt aan de gewone gebruikers. Eventjes het atomium afhuren, volsteken met gasten en bv’s en dat komt wel goed, moeten ze gedacht hebben.

vista wow 1


Ik had ergens een ticketje weten te bemachtigen en met de volgende stappen kom je dan heel ver:
1. bemachtig een gewoon ticket voor 1 persoon
2. Aan de check-in zoek je de domste (liefst franstalige) hostess uit en schuif je met brede smile aan bij haar
3. Op haar vraag voor welke categorie je komt, antwoord je gevat dat je VIP bent en de uitnodiging voor 2 personen was, maar die ben je thuis vergeten, want er stond nergens op dat je die moest meebrengen (ahja, er stond duidelijk op dat het maar voor 1 persoon was).
4. Speel een verbaasde blik als het systeem de identiteitskaart van je partner-in-crime niet herkent. Door de stress weet ze niet goed wat doen en als haar overste dan zegt dat ze dan maar snel die 2 de persoon handmatig moet invoeren maak je een klein grapje over dat computers op die momenten altijd wel eens raar beginnen doen.
5. Wandel tevreden weg met 2 vip-badges

Het eerst halfuur wat rondgelopen in de verschillende bollen, maar buiten een grote chaos was het maar een plat event’je dachten we. De goodie-bag maakte wel veel goed: een super bowling-style tas met sushi-food, adhd-botsbal, usb-hubje,…

Het plafond van ??n van de bollen

vista2

Toen we een lift tegenkwamen met security, die enkel de groene (pers en hoge gasten) en blauwe (vip) bandjes doorlieten wisten we dat het beter ging worden. Met de lift naar de hoogste bol en daar was het champi a volont? gecombineerd met eten in alle mogelijke vormen. Hmm dat begint al emer op een feestje te lijken, zeker met het super uitzicht over Brussel.

vista3

Tegen 23u. zijn we dan naar een andere bol van het atomium gegaan, waar weer enkel de blauwe, groene en gele (blijkbaar speciale fans van praga khan) bandjes binnenmochten. Met een 300tal aanwezigen een showcase van Praga Khan meegemaakt met veel showelementen (breakdancers, harpspeelster,…).
vista4
vista5
Natuurlijk liepen er hier redbull-babes rond (hun houding, ogen, smile, vriendelijkheid lieten me uitschijnen dat ze iets sterker binnen hadden dan red bull…) en ook bacardi-babes (voorzien van een rugzak met een tapsysteem, waardoor ter plaatse ze jou metalen flesje cola konden bijvullen met bacardi!

Conclusie van het verhaal: microsoft had wat geld teveel en nu begrijp ik de absurd hoge prijzen van vista (basisprijs tussen de 130 en 550??!?!?).

Poging 5 van een foto nemen met partner-in-crime voor de avond en het atomium
vista6

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Braminfunland
15 jaren geleden

Zomaar partycrashen, foei ! ๐Ÿ™‚

Braminfunland
15 jaren geleden

by the way : http://www.computeridee.nl/

15 jaren geleden

leuk leuk. zal vista eens installeren dit weekend en eens kijken wat het zegt.