Nieuwe (android) smartphone keuze?

update
Mijn gsm verzameling staat nu ook online gsm verzameling blogpost

De vorige oproep voor wat hulp bij het uitkiezen van een smartphone stamt hier reeds van juni 2009: nieuwe smartphone Nokia N79 of E71?. Sindsdien ben ik een super tevreden gebruiker van mijn Nokia E71: stevig, betrouwbaar toestel met lange batterijduur en vooral STEVIG.

De smartphone-wereld is hard veranderd op die 2,5 jaar en daarom ga ik weer op zoek naar een nieuw toestel. Liefst nog voor onze US roadtrip, zodat ik daar niet moet vrezen voor een stervende gsm. Apple zegt me nog altijd niets (hoewel we nu ook een Ipad 2 hebben rondslingeren) en de keuze blijft dan bij een Android-toestel, zeker als je de onzekere toekomst van Nokia en Blackberry bekijkt.

Wat opties van toestellen, die ik al zelf heb gevonden in de prijsklasse tot een 350€:

Zelf ben ik nu de Defy+ nader aan het bekijken. Lekker hardcore smartphone, die tegen een stootje kan. Voor internetnoden die een groter scherm nodig hebben, heb ik altijd de beschikking over onze 2 tablets, dus de nieuwste cpu/schermen zijn geen noodzaak.

Iemand nog wat raadgevingen?


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

8 comments

 • Sony heeft ook mogelijk iets voor jou in die prijsklasse: de Xperia U en de Xperia Sola. Komen eind mei uit.

  Echter, hou er rekening mee dat elke ‘moderne’ smartphone dagelijks aan de lader moet. Sommige modellen halen twee dagen, maar veel beter dan dat zult ge niet vinden voor zover ik weet.
  Toch iets om rekening mee te houden als je van die E71 komt.

 • Ja inderdaad. De E71 komt van 5 dagen en moet ik nu echt wel dagelijks aan de lader hangen voor de zekerheid voor het geval ik een lange confcall heb van enkele uren…

  In Frankrijk een week met een oude Samsung gsm rondgelopen en geen enkele keer moeten herladen, maar wel een hele week kunnen bellen en sms’en.

  Vooruitgang?!? 😉

 • Hier een iphone, al was ik eerst niet overtuigd wegens geen keybord moet ik toch toegeven dat het een bepaald handig beestje is. (Al zou ik er zelf nooit 400 eur tegen aan smijten)

  Maar ook hier een batterij die amper een dag meegaat en nu ook Microsoft Lync op mijn iphone staat (Wat super handig is) is het echt dweilen met de kraan open. (Aan de andere kant de Ipad 3 zijn batterij is dan wel een waar je uren mee aan de slag kan gaan)

  Mijn collega’s die Android gebruiken zijn allemaal lovend over de Samsung Galaxy, zeker omdat die 4G aanbied in tegenstelling tot de iphone. (al maakt dit voor Belgie waarschijnlijk weinig uit?)

 • Dries, Inderdaad hier nog geen 4G.

  Aha Lync is hier ook pas uitgerold. Eens kijken of ik je kan toevoegen… 😉

  350€ is max budget dat ik voor zoiets wil neerleggen, daar ik nog wel andere leuke gadgets/surftoys weet die op mijn wishlist staan. 😉

 • He Herman ,
  Ik zelf zou voor de Motorola Defy+ gaan waterdicht/schokvast/krasbestendig
  is toch wel een + punt denk ik !
  Ben zelf ook aan het overwegen om naar een andere over te stappen, Blackberry vind ik toch mijn ding niet meer .

 • Als je iets ruggedized wilt dan is enkel een Defy+ of die Xperia Active een optie.

  Als ik 1 tip mag geven. Gga voor iets met minstens een 4 inch scherm, ik heb nu een Galaxy Nexus en daarvoor HTC desire.
  Het feit dat het scherm veel groter is (4,65 ipv 3,7 inch) vind ik zeer handig. Typ minder fouten dan daarvoor op m’n Desire. Ook is het veel handiger in gebruik om te surfen en allerlei apps te gebruiken.
  Ik wil niet meer terug naar een kleiner scherm.

  Iedereen zegt “wow wat een galet” maar mijn nexus is vrij dun, dus storen doet het niet in je broekzak. Maar zoveel handiger in gebruik dan een kleiner scherm!
  Ik begin te snappen waarom die Galaxy note zo populair is. 5.2 vind ik persoonlijk een beetje erover maar wie weet hebben we dat allemaal binnen 2-3 jaar.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *