quadrocopter gopro-uitbreiding

Gisterenavond met mijn nieuwe GoPro HD camera kunnen experimenteren en dit weekend begin ik aan het knutselen van een mastmount en boommount voor het windsurfen.

De GoPro® HD Cameras camera’s (te koop in de Official GoPro® Store) hebben vele mogelijkheden en nu bestaat er ook een remote Quadrocopter (zeer eenvoudig te besturen rc-helikopter met 4 wieken) met gopro-bevestiging. Onderstaande surfmovie laat de mogelijkheden zien van dit remote controlled gadget met een Gopro hd camera. De prijs ligt trouwens rond de 300-400$, wat nog redelijk doenbaar is voor het type HD-luchtbeelden dat je ermee kan maken. WANT!

via snowboard/golfsurf gopro-bezitter nodesktophero


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

8 comments

  • Damn, weer iets voor onder de kerstboom!
    (Post pls iets over het knutselwerk, want het is niet easy om de perfecte setup te vinden.)

  • Ik weet niet hoe stabiel zo’n Quadrocopter precies vliegt, maar de meer klassieke rc heli’s waar ik sinds enige tijd mee vlieg zijn niet evident om te besturen, zeker niet zonder voorbereiding/oefening op computer simulator. Een klassieke rc heli verdraagt ook slecht crashes, dus die twee items samen vormen dat het (zeker in het begin) nogal een kostelijke zaak kan zijn. Google eens op FMS / Phoenix / Aerofly / RealFlight in combinatie met rc simulator. Lijkt mij wel een leuk project. Luchtopnames (of zelfs FPV-vliegen met video-goggles) vanuit rc heli’s is momenteel wel hot!

  • Probleem is de wind natuurlijk.

    Ideaal om golfsurfers op een windloze dag te filmen en een formulawedstrijd zal ook nog wel gaan, maar alles boven 3bft….

  • Als je er ooit zo eentje binnenkrijgt, wil ik het wel eens van dichterbij bekijken! Ik vrees wel dat het voor windsurf-opnames niet geschikt zal zijn -als dat al de bedoeling zou zijn geweest-, aangezien enige wind al snel een grote invloed heeft op de bestuurbaarheid van rc heli’s(hoe groter/zwaarder de heli hoe beter normaal). Maar inderdaad, als men voldoende stabilisatoren inbouwt, kan je ze zelfs ter plaatse laten hoveren uit zichzelf, maar dat lukt niet met een klassieke rc heli (die heeft typisch wel/maar 1 gyroscoop aan boord om de tail stabiel te houden). Maar dat biedt dan wel weer andere mogelijkheden -> check this: http://www.youtube.com/watch?v=PP0fnyIrNEk

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *