Urbanex grafittidorp Doel

Gisterenmiddag een geniale ingeving gekregen door eens op fotouitstap te gaan naar het havendorp Doel. Door de geplande havenuitbreiding van de Antwerpse haven zijn de dagen geteld voor dit dorp en huis voor huis is het dorpje leeggelopen en wordt het afgebroken.

Hierdoor wonen er nu nog maar een 50 mensen in dit spookdorp (vooral nieuwe inwijkelingen, kunstenaars,…) en is de rest van het dorp een far-west geworden. Huizen worden leeggestript, opengebroken, ondergespoten,… Het gaat zelfs zover dat je vanaf de havendijk kan zien dat overal de veluxramen zijn uitgebroken uit de leegstaande huizen.

Ik las dit weekend dat er vele Europese top-grafittispuiters hier aan het werk zijn gegaan, door de unieke kans om villa’s en huizen aan te pakken in absolute vrijheid. Het dorp is dan nu ook 1 grote ontdekkingstocht waarbij je achter elke hoek wel een nieuw spuitkunstwerk kan vinden.

Deze setting maakt natuurlijk dat het er vol loopt met mensen met fotocamera’s en gisteren waren er volgens mij zeker een 5tal fotoshoots (van gothic, over tuners tot trouwfoto’s) bezig tussen deze huizen met de unieke urban-setting op de achtergrond. Een urbanex-expeditie voor beginnende fotografen dus. Enkele van onze foto’s:

Doel

Doel 2
Doel 3
Doel 4
Doel 5
Doel 6
Doel 7
Doel 8

1 van de redenen waarom het bezoek wat raar aanvoelde voor ons, was het feit dat mijn grootvader oorspronkelijk van deze streek afkomstig is. In onderstaand huis ben ik in mijn jeugd vele malen op bezoek geweest bij tante en overgrootmoeder van mijn vader. Onwezenlijk om alles nu te zien leegstaan in de schaduw van de kerncentrale en de haven. Hoe de tijd alles kan veranderen…
Doel

De dag mooi afgesloten in het schitterende poldercafé’tje aan het verdronken land van Saeftinghe. Nergens een authentiekere cafésfeer dan daar.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

3 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.